Autoverkoop via internet

      Geen reacties op Autoverkoop via internet

De Seat Altea is uiteindelijk toch nog vlot (binnen 3 weken) verkocht. Achteraf gezien wel voor een lagere prijs dan we in 1e instantie gewenst hadden. Maar ja was de oorspronkelijke vraagprijs echt realistisch/marktconform? Wat mij wel bij de verkoop opviel was het effect van de advertenties op de verschillende sites. Ik was in de veronderstelling dat je een auto via internet eerder verkoopt via een 100% auto koop/verkoop site. Dus via een autotrader.nl of bijvoorbeeld autowereld.nl Dat bleek dus een misvatting !

Via marktplaats veel (on)zinnige reacties

De meeste kijkers (> 830) kregen we via marktplaats.nl , via de andere sites niet meer dan een stuk of 80. Via marktplaats ook de meeste (onzinnige) en gelukkig zinnige reacties. Hierbij ook weer wat nieuws geleerd…. NOOIT bieden, maar altijd een berichtje sturen, met je (soms belachelijke) voorstel. Waarbij dan sommige niet eens een zin kunnen typen, maar alleen een bedrag of commando (bel) sturen. Maar ja dan moet je ook vlot leren, op maffe berichtjes, reageer je gewoon in het geheel niet.  Via autotrader.nl betaalde we 15,75 voor 6 weken, waarbij ik de webinterface niet prettig vond werken. Voor marktplaats.nl betaalde we 25 euro voor een ‘budget’ advertentie welke 4 weken zichtbaar is. De webinterface van marktplaats.nl voelde vertrouwd en werkt gewoon vlot en stabiel naar behoren.

Conclusie

Auto verkocht, transactie naar wens verlopen. Meeste kijkers en serieus geïnteresseerden via marktplaats.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *