Even een marktplaats pauze

      Geen reacties op Even een marktplaats pauze

Marktplaats is een hele mooie uitvinding en brengt vraag en aanbod op een toegankelijke manier bij elkaar. Heb uit m’n hoofd al 11 jaar een account en heb heel wat spullen verkocht (fietsen, computers, cassettebandjes (gratis), grasmaaier, kleding, en zelfs een auto,  enz.)  en ook de nodige spullen gekocht (kinderzitjes, computers, fietsen, enz.). 99% van de contacten/transacties zijn altijd leuk en soepel verlopen. Meestal waren het kortstondige (ver)koop momentjes met uiteenlopende mensen.

In de loop der tijd ook wel eens mindere ervaringen gehad:

  • geïnteresseerde koper laat niets meer van zich horen
  • 1x iemand wel afspraak gemaakt, maar gewoon niet komen opdagen
  • 1x een ‘opbieder’ gespot, degene verkocht zelf het zelfde artikel en ging dan lekker hoog bieden op z’n concurrenten. En liet natuurlijk niets van zich horen.

Maar het merendeel verliep altijd soepel en in goede harmonie. Nooit geen vervelende dingen meegemaakt. …. Tot begin maart…

Voor de verandering had ik weer eens een computer in de opruiming. Het betrof een grote ‘big-tower’ model. In feite waren de systeemkast en de voeding het meeste waard. Het moederbord, CPU en memory waren al wat ouder. Dus dat moet je ook netjes in je advertentie vermelden, ja toch, niet dan? De computer was tot de verkoop gewoon in gebruik (niet dagelijks en gewoon voor het briefje typen, internetten, en kinder spelletjes doen). Na het opnieuw plaatsen op marktplaats (had de computer al best wel lang te koop staan), al vrij vlot een reactie van iemand die gewoon de vraagprijs bood en hem z.s.m. wilde hebben. Dat kwam mooi uit, want ik wilde hem wel kwijt.

Dezelfde avond kwam hij de computer ophalen. Ik had alles netjes opgebouwd, dus met scherm, muis en toetsenbord. En heb de computer koud aangezet, zodat hij zelf alles kon zien/bekijken/vragen, enz. Hij vond het prima, alleen met linux had ie nix. Oke prima maakt niet uit. De computer nog open gemaakt, zodat hij ook kon zien hoe het er van binnen uit zag. Aardige jongeman trouwens z’n eigen computer had de dag ervoor de geest gegeven, dus hij had vlot een andere nodig. En hij vond het wel prettig dat het zo’n grote was, want hij zou hem helemaal vol hangen. Nou prima toch. Ik had alles compleet, originele dozen, blindplaatjes, zelfs sleuteltje van de toren, enz. Netjes afgerekend, heb de computer in doos nog achter in de auto gezet. Nou klaar is klara. Everybody happy….. toch?

De volgende was ik dan behoorlijk overdonderd en gewoon flauw/misselijk van onderstaande ‘eind’ correspondentie. Zullen de berichten echt door dezelfde persoon zijn gepost als degene die de dag ervoor de computer is komen ophalen?

 

 

 

 

 

 

Echt behoorlijk aangeslagen, je voelt je gewoon behoorlijk flauw, wat is dit voor onzin! Een zoektocht op internet leert dat er wel meer van dit soort verschijnselen zijn:

en wat zegt Marktplaats?

Bovenstaande ervaring ook gemeld bij marktplaats, die maken zich er vlot van af met ‘dan kunt u het beste juridische hulp inschakelen’. Op zich is de insteek van marktplaats wel helder, we brengen vraag en aanbod bij elkaar en voor de rest zoekt iedereen het maar lekker uit. Op zich helder en makkelijk.

Denk dat er voor Marktplaats nog wel iets aan de dienstverlening te doen is? Waarom niet zoiets als bij Aliexpress? Kopers en verkopers kunnen elkaar beoordelen, hoe is de transactie verlopen, al dan niet met commentaar.

wees zuinig op de aarde!

Al met al ben ik er voorlopig helemaal klaar mee en natuurlijk nog in afwachting van de aangifte…. . De communicatie van de marktplaats populatie begint mij steeds meer tegen te staan. Gewoon niet reageren, of gebrekkig/onbeschoft reageren daar heb ik ff geen zin meer in.   Dus we lassen even een marktplaats pauze in. Misschien wat meer naar de kringloop brengen of gewoon in de kliko pleuren. En sowieso minder ‘troep’ aanschaffen en/of gewoon langer met de spullen doen 🙂 Wees zuinig op de aarde !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *