Elfwegentocht

      Geen reacties op Elfwegentocht

Welke wielrijder lijkt het niet een keer leuk, even losgaan op een stuk snelweg? Voor een keer is dat toch zeker grappig? Dus toen de elfwegentocht werd aangekondigd “Op zaterdag 14 juli bestaat de unieke mogelijkheid om over de Wâldwei van Surhuisterveen naar Leeuwarden en weer terug naar Surhuisterveen te fietsen.”, was de keuze snel gemaakt. Inschrijven!

De organisatie in Surhuisterveen was keurig en professioneel geregeld, op basis van je startnummer (er mochten 2018 rijders aan meedoen) werd je in een bepaalde straat geplaatst, waar maximaal 500 rijders stonden. De start verliep keurig op wellicht 1 punt na. De 2e groep startte direct achter de 1e groep (met voorrij auto’s). Dit braks ons vervolgens de hele weg op tot aan de Wâldwei. Het ene moment draaide je even 32 km/u om vervolgens weer hard te moeten remmen en met een gangetje van 10-14 km/u verder te sukkelen. Dat was echt jammer en zonde. Aangekomen bij de Wâldwei moesten we vervolgens circa half uur wachten voordat we eindelijk het stukje asfalt tot aan Leeuwarden (Van der Valk) mochten aanvallen. Dat was eigenlijk best wel heel leuk en werden er leuke snelheden bereikt. Bij Van der Valk te Ljouwert, was de pret over, hoewel een bakje koffie met appelgebakje maakte veel goed 🙂

Vervolgens via een leuke route weer terug naar Surhuisterveen, waar de organisatie zeker zijn best had gedaan qua aankleding en entertainment. Werd naar mijn mening alleen niet heel druk bezocht. Maar wij zaten even lekker bij te komen, met een portie kibbeling van de markt (jajaja). Vervolgens weer op de fiets het laatste stukje naar huis. Was een leuke en gezellige dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *