Giant Liv BeLiv2 City

      Geen reacties op Giant Liv BeLiv2 City

Na al dat fiets geweld begon het bij moeders toch ook wel te ‘kriebelen’. Maar ja hoe begin je? Is het racefietsen echt leuk, kan je wennen aan een (erg) sportieve zit, enz. Eigenlijk zochten we een fiets met racestuur en een niet zo’n extreme zit. Uiteindelijk vonden we de Giant Liv modellen, waarbij de BeLiv2 City qua kenmerken het beste scoorde. Oke de kleur is misschien ‘apart’…. maar boeie. Een triple voorblad, extra(kinder) remmen op het stuur. O ja met echte schijfremmen, bijterjes! Een aparte ‘bagagedrager’, met standaard, enz. Het comfort zadel hadden we bij de aankoop al laten vervangen door een meer racy (harder) exemplaar.

Moeders deed het echt super door september 2018 in Duitsland meteen karakter te tonen. Echt diep respect hoor, er werden aardige hellingen genomen en daarna met >50 km/u naar beneden zoeven. Kortom een stoer wijf šŸ™‚

Begin dit jaar (2019) de fiets enigszins getweaked:

  • de binnen en buitenbanden vervangen door 23mm racefiets banden. De racefiets binnen banden hebben een (smal) frans ventiel en de originele binnenbanden hadden een (breed) autoventiel. Dus over het ventiel hebben we een oude stukje binnenband gelegd. En op het ventiel een ringetje met een opstaand randje, zodat het ventiel toch netjes past in het grotere ventielgat.
  • de spatborden en bagagedrager verwijderd
  • dus de fiets rijdt nu (nog) lichter, zeker na de brede banden wissel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *