Racefiets bril

      Geen reacties op Racefiets bril

Naarmate je wat ‘ouder’ wordt, blijkt je (mijn) zicht ook wat minder te worden. De grap is ik draag altijd een bril op sterkte…., behalve bij het racefietsen. Best wel wazig (als in vreemd) eigenlijk 🙂 Het 1e stukje fietsen moet je dan altijd even wennen, maar blijkbaar wennen mijn ogen dan toch wel en heb ik goed (genoeg) zicht. Het lezen van bordjes is wel wat lastiger. Naderhand bleek dat ik de fiets kilometerteller toch ook wat lastiger begon te zien. En met de komst van de Wahoo Element fiets/gps-computer moest er toch iets gaan gebeuren. Groot was mijn vreugde toen ik bij Mantel.com het artikel fietsbril op sterkte las. Naderhand geinvesteerd in een heuse BBB Cycling Impress PH Reader Fietsbril

Het begin was even wennen, doordat je onderin een leesgedeelte hebt en dat je ogen even moeten wennen aan het switchen/focussen door het juiste gebied. Maar al vrij vlot begon het te wennen en inderdaad in de sportieve houding en je kijkt naar je teller kijk je automatisch door het (+1,5) gebied heen en kan je de informatie op je teller/gps goed zien. En als je weer voor je kijkt zie je weer zonder versterking. Ideaal !

Heb de bril in februari 2019 gekocht en de bril bevalt nog super goed. De glazen schijnen/blijken iets mee te kleuren, in de praktijk merk ik het niet en heb ik er geen last van. Dat is dus een goed teken. Als ik het goed begrijp zijn ze minder donker dan de echte ‘flitsende’ zonne-fiets-brillen. Maar boeie 🙂 De bril doet wat ie moet doen, ogen beschermen en beter leeszicht. Wat mij betreft een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *