Fietssensoren via aliexpress

      Geen reacties op Fietssensoren via aliexpress

Met de komst van de Wahoo Elemmt fietscomputer onstond ook de ‘behoefte’ aan een aantal meetsensoren. In feite hebben we het dan concreet over een hartslagmeter en cadance sensor.Dus in oktober 2018 de stoute schoenen aangetrokken en een aantal bestellingen bij aliexpress gedaan.

  • een Waterproof Bike Speed Cadence Sensor Speedometer Ant + Bluetooth for Garmin Bryton Wahoo Bike Bicycle Computer voor € 12,56
  • een KYTO Heart Rate Monitor Chest Strap Bluetooth 4.0 ANT Fitness Sensor Compatible Belt Wahoo Polar Garmin Connected Outdoor Band, voor € 19,78

Speed / Cadance sensor

De waterdichte speed / cadance sensor heeft 2 functies, of je stelt hem in op cadance (trap omwentelingen per minuut) of je stelt hem in op snelheidsmeter. Het instellen is afhankelijk van het model. De variant in het witte doosje heeft een schakelpalletje onder de batterij zitten, waarmee je het kan instellen. De variant in het zwarte doosje (Magene) heeft een ledje groen/rood en veranderd door de batterij te herplaatsen. Ik gebruik de sensor het meeste voor de cadance. Onder de sensor plaats je een (meegeleverd) rubber matje en je bevestigd het met (meegeleverde) elastiekje en klaar is klara.

De sensor koppel ik aan de Wahoo teller (ik vermoed dat ie dan via ANT+) koppelt. Als je hem wilt koppelen moet je wel de sensor even ‘wakker’ maken, dus een aantal omwentelingen simuleren. Daarna moet de Wahoo teller de sensor vinden en vraagt hij of je hem als cadance of als speed sensor wilt koppelen. Ik gebruik de sensor nu 1,5 jaar naar volle tevredenheid. 1x de batterij moeten vervangen. Inmiddels meerdere racefietsen uit de krebos ‘renstal’ voorzien van deze sensoren.

In de winter gebruik ik zo’n sensor op het achterwiel op de Tacx trainer. Dus dan kan je ook binnen trainen met een snelheid en (virtuele) afstand afleggen. Ideaal.

Hartslag meter/band

De hartslagmeter/band bevalt na 1,5 jaar in gebruik nog steeds prima. De band 1x per 2 maanden ietsje strakker zetten (of ik wordt steeds smaller 🙂 ). Voor gebruik even de sensor strip beetje bevochtigen. Net als de cadance sensor, moet de hartslag meter 1x bekend worden gemaakt bij de Wahoo teller. Ook dan moet de hartslagsensor wel ‘wakker’ zijn. Na koppeling zal de Wahoo vragen of de hartslaggegevens ook aan je pagina toegevoegd moeten worden. Dat is natuurlijk wel zo handig. Inmiddels 1x de batterij moeten vervangen. Inmiddels meerdere renners uit de krebos renstal voorzien van deze sensor.

Conclusie

De strekking is: de sensoren aangeschaft via Aliexpress bevallen uitermate prima en dat voor een schappelijke prijs. Heb ook overwogen om dergelijke sensoren in Nederland te kopen, maar ik vind de prijzen nogal stevig. Daarbij heb ik de indruk dat ook die sensoren uit een ver land moeten komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *