Onze 1e fietsvakantie

      Geen reacties op Onze 1e fietsvakantie

Met de aanschaf van de 2 mooie koga’s, met als doel om daar een keer mee op vakantie te gaan, kon een fietsvakantie niet uitblijven. Maar laten we rustig aan beginnen, eerst in Nederland en van ‘luxe’ trekkershut naar trekkershut en niet teveel kilometers.

Zondag 14 juli was het dan zover op weg naar omgeving Hardenberg/Rheeze, camping De Zandstuve in een heuse trekkerspod. De rit ging voorspoedig en goed. De eerste stop in Appelscha op het terrasje aan de koffie + sinaasappel gebak. De 1e 40 km verliep zonder regen, daarna circa 1 uur regen, waarvan 2x een kawoesh variant. 2x geschuild onder bomen regenjasje aan en waren we blij dat we 1 kleine paraplu hadden meegenomen. Daarna begon het minder hard te regenen en konden we weer verder. Bij Pesse even op bankje gezeten en de thermosfles koffie meester gemaakt. Echt het fietsen op een Koga / trekkingfiets is/kan relaxed wezen, zeker ten opzichte van een racefiets. We reden met ieder 2 Ortlieb roller tassen en hadden beide 10 kg totaal aan de achterbagagedrager hangen. Mooie binnendoor routes met vele bospaden. Bij 1 stuk moesten we om fietsen omdat door teveel water er een deel van het fietspad was afgesloten. Inmiddels was de zon ook uitbundiger gaan schijnen en waren we blij dat we op de Zandstuve aankwamen, aardig ontvangst en blij met de accomodatie. Totaal 90 km gefietst met een gemiddelde van 18,8 uur.

De maandag zouden we als ‘rustdag’ gebruiken. Maar na een rondje wandelen toch besloten om een klein rondje van zo’n 30km te doen. Het was heerlijk weer en via een terras in de buurt van Gramsbergen via Hardenberg weer terug.

Dinsdag 16 juli vertrokken we richting Zwartsluis. Lekker fietstemperatuurtje en tot aan Zwolle zouden we het droog houden. We zouden een deel van de Vechtroute fietsen, maar we hebben de route uiteindelijk omgedoopt tot de “Gesloten pontjes route”, al met al waren 3 oversteken gesloten. Waarbij we bij Zwolle in de zeikende regen weer een stuk om moesten fietsen. Voor de 2e stortbui hadden we nog net in Zwartsluis boodschappen kunnen doen en waren we net voor de hoosbui bij de camping De Noorde. Ook hier weer een hartelijk ontvangst en mochten we intrek nemen in een knusse trekkershut.

Op de woensdag zouden we alleen even met de pont over naar Genemuiden…. nou ja een klein rondje Hasselt kan ook wel. De billetjes moeten natuurlijk wel getraind blijven 🙂 Donderdag 18 juli, werd het toch weer tijd om huiswaarts te keren. Lekker temperatuurtje, voor Giethoorn nog even lekker vliegjes gehapt om dat in een nog rustig Giethoorn weg te spoelen met een kopje koffie….. ok en vooruit nog 1 gebakje. Ook lekker zitten kletsen met een (ouder) fietsstel.

DatumOmschrijvingafstand
14-07-2024, zondagnaar Rheeze/Hardenberg90 km
15-07-2024, maandagklein rondje35 km
16-07-2024, dinsdagnaar Zwartsluis76 km
17-07-2024, woensdagrondje Hasselt21 km
18-07-2024, donderdagterug naar huis72 km
Totaal : 294 km

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *