Proefrit weekend eind augustus 2013

      Geen reacties op Proefrit weekend eind augustus 2013

De “Honda gaat weg en een BMW R1200RT is toch wel erg interessant” gevoelens werden steeds groter. Dermate groot, dat we inmiddels een 4-tal BMW R1200RT’s op het oog hadden. Geografisch wel enigszins over het land verspreid, maar de proefrit wilde we combineren met ons ‘uit’ weekendje.

Motorplaza Groningen

De eerste proefrit was op een BMW R1200RT uit 2007, bij Motorplaza Groningen. Het was een model met ESA (Electronic Suspension Adjustment). Geestelijk natuurlijk al behoorlijk voorbereid… een BMW boxer rijdt heeeeeeel anders dan een 4 cylinder Honda…. En dat bleek dus ook, een BMW boxer heeft een ander ‘karakter’ en ander gedrag dan een japanse naaimachine. Maar beide waren we het er over eens het rijdt wel heel leuk! Maar ik blijf het moeilijk vinden, een proefrit van circa 80 km ongeveer 1,5 uur en dan een knoop doorhakken. Gelukkig bood het inruilgesprek duidelijkheid, deze fiets lag uit boven ons budget. Het mooie van Motorplaza is dat ze voldoende keuze hebben! Ter plekke werden we verliefd op een rode R1200RT van 2005 (zonder ESA, met handvatverwarming, cruisecontrol, alarm en topkoffer). Hadden we de andere proefritten niet gepland, waren we al klaar geweest:)

Eerste keuze viel snel af

bmw-r1200rt-geffenQua prijs was een motor via marktplaats bij een motorzaak te Geffen (noord-brabant) eigenlijk de eerste favoriet. Zag er ook mooi uit (uit 2006, met 33000km, TomTom navigatie, handvatverwarming, 3 koffers). Op de orienterende inruil vragen… bleef de maximale inruil echter hangen op 4200 euro voor de Honda ST1300. Eerste inruilbod was 4000 euro…


Nog eentje in Apeldoorn

bmw-r1200rt-premiumOp de vrijdag direct door naar Apeldoorn waar we bij premiummotors.nl gastvrij en vriendelijk werden ontvangen. Ook een mooie fiets van 2006 (met ESA, 39800 km, handvatverwarming en 2 koffers). Bij het starten maakte hij raar geluid (maar dat zou worden verholpen en had met de starterkrans te maken), het bleek ook een uit Engeland geimporteerde fiets te zijn. Wel met aangepaste tellerplaten. Het rijgedrag was vergelijkbaar met de versie als bij motorplaza. De inruil was ook heel netjes, 5000 terug voor de Honda!

En nog een stop in Enschede

bmw-r1200rt-smuddeIn feite waren we er al uit en de motor in Enschede zal ook boven budget eindigen. Maar het was lekker weer en al binnendoor toerend naar Enschede was het genieten geblazen. Bij Smudde ook gezellig onthaald en van de broodnodige koffie voorzien. Bij het rondje door de zaak zou al gauw blijken dat we het niet binnen ons budget zouden gaan redden. De blauwe variant bleek een zogenaamde ‘netto deal’ motor te zijn (goed verstopt op de site). Na flink wat heen en weer gereken moest daar nog flink wat geld bij (2007, geen ESA, handvatverwarming, 2 koffers boordcomputer, 60000 km). Nee, wij waren er wel uit. Het zou de rode in Gronnigen worden. Hoewel dat volgens Smudde een ‘moeilijke’ kleur zou zijn….. Nou lekker boeie, wij zijn er uit šŸ™‚

Het wordt de rooie….

Zaterdagmiddag met Motorplaza gebeld en onder voorbehoud van een proefrit, kopen we de Rode BMW R1200RT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *