Opel Astra Tourer

      Geen reacties op Opel Astra Tourer

De laatste paar maanden is er wel het nodige gebeurd. Een nieuw arbeidscontract getekend, een heup gebroken en uiteindelijk ook nog een andere auto gekocht. Qua timing was het achteraf allemaal niet heel handig (understatement). We moesten afscheid gaan nemen van de (lease) Renault Megane en op basis van onze verwachte toekomstige kilometers zou een diesel niet handig zijn. Al een tijdje waren we aan het kijken naar een Ford Focus station, Opel Astra Tourer en Skoda Octavia’s. Belangrijke selectie criteria waren:

 • een zuinige benzine auto (categorie A)
 • een station met trekhaak
 • een recent model, niet ouder dan 2017
 • een lage kilometerstand, niet meer dan 120.000
 • in een straal van 70 km

De Renault Megane (diesel) is ons 4,5 jaar erg goed bevallen! Het was een 6 bak, diesel, lekker sterk, rustig, comfortabel, zuinig en lekker ruim. In die 4,5 jaar wel 3x dezelfde storing (startmotor – vocht – zekering). Als ik het goed begreep heeft dit te maken met de Nederlandse omstandigheden te maken, van luchtvochtigheid. En de laatste maand begint de bestuurder stoel wat te kraken. Als de diesel wegenbelasting niet zo hoog was geweest hadden we, afhankelijk van de prijs, zeker serieus overwogen de auto privé over te nemen.

Bij onze zoektocht hebben we 3 auto’s serieus bekeken, waarvan in 2 een proefrit gemaakt. De 1e was een Opel Astra in Heerenveen, was onze eerste praktijkervaring met deze auto. Het rijgedrag beviel erg goed, ondanks dat je van een 6-bak, 4 cilinder, diesel overstapt in een 5-bak, 3 cilinder, benzine overstapt. Tuurlijk het toerental ligt bij dezelfde snelheid hoger, maar het interne motorgeluid is zeer acceptabel. Had ook verwacht dat een 3 cilinder bij lage toerental wat bokkig zou worden, maar niets van dat alles.

Op de tussenstop naar het noorden ook nog een Ford Focus bekeken. Deze was duurder, zonder trekhaak, wel 1 jaar recenter, qua uitvoering redelijk luxe. Echter vonden wij de algehele staat/indruk van de auto een stuk minder. De proefrit hebben we overgeslagen.

De laatste stop was bij garage Stellema in Dokkum. Daar stond een “Summer White” variant, luxer uitgevoerd dan de Heerenveen variant. Was ook duurder, ook een jaar nieuwer en een mooie lage kilometerstand en met trekhaak. Uiteindelijk hier de knoop doorgehakt. Omdat we gedurende 1 maand zowel de Renault als de Opel hebben, hebben we nog weinig ‘praktijk’ kilometers gemaakt. Dat gaat de komende tijd veranderen 🙂

Enkele leuke opties:

 • achter getinte ramen
 • achteruitrij camera
 • parkeersensoren voor en achter
 • automatisch dimmende binnenspiegel
 • echt reservewiel (thuiskomer)
 • nog ruimere kofferbak
 • android auto (of zo)

Meer foto’s zijn geplaatst in de Auto gallerie en er is ook een heuse auto historie pagina gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *