Let op bij SVR camping Gyvelborg

      3 reacties op Let op bij SVR camping Gyvelborg

Dit jaar zouden we naar 2 campings in Denemarken gaan. Door familie omstandigheden vonden wij het toch geen goed idee om zover van huis op vakantie te gaan. Dus hakten we 8 weken voor de vakantie de knoop door, we gaan annuleren. Bij de 1e camping was dit geen probleem. Bij de 2e (SVR) camping, de Gyvelborg in Denemarken, leidde dit echter tot een teleurstellende ervaring.

Op 3 maart 2023 boekten wij 9 overnachtingen (van 01-08-2023 tot 10-08-2023) op de camping Gyvelborg. Voor het eerst moesten we de helft van totale kosten vooruitbetalen. Oké prima, apart maar vooruit, dus 230 euro ging richting de Nederlandse familie Blaauw. Op 4 juni laten weten dat we helaas moesten annuleren. Eerst ontvingen we een vriendelijke en meelevende reactie. Op 5 juni gevraagd op wat voor termijn we de aanbetaling -/- eventuele annuleringskosten gerestitueerd mochten krijgen. Mijn eerdere vermoedens werden helaas direct bevestigd, zie onderstaande reactie.

Zoover

Na deze koude kermis en ‘aparte / asociale’ ervaring wilde ik in ieder geval andere kampeerders informeren / waarschuwen. Dus ik dacht ik schrijf een review voor Zoover over het boekings- en eventuele annuleringsproces. Helaas mocht ik reeds na een paar uur al onderstaande reactie ontvangen:

SVR

Later zag ik dat Gyvelborg ook een SVR camping is, da’s toevallig wij zijn ook SVR lid. Dus laat ik dit geval en dan eigenlijk met name de ‘bizarre’ annuleringsvoorwaarden van 500 dagen voorleggen. Maar de SVR gaat, in mijn ogen, vrij vlot aan de voorwaarden voorbij en denkt ook dat alles maar via een annuleringsverzekering gedekt en afgehandeld zou moeten worden.

Samengevat

Ik heb nog nooit zo’n bizarre en op geldbeluste annuleringsvoorwaarden gezien. Wellicht dat sommige mensen 1 jaar van te voren een camping reserveren en dus de helft moeten aanbetalen. Die zijn dus ten allen tijde altijd de helft van de totale vakantiesom kwijt. En dan kan er zowel door de camping als de SVR worden geschermd “ja dan moet je maar een annuleringsverzekering nemen”.

Maar ik zou mij voor kunnen stellen dat er soms redenen zijn die niet onder de kleine lettertjes van de annuleringsverzekering vallen. En dan nog het is gewoon onredelijk! Welke kosten heeft men moeten maken speciaal voor deze specifieke boeking? Ik denk 0,0 nada noppes, maar oké laat het 50 euro zijn. Geen enkel probleem en daar heb ik alle begrip voor. Maar gewoon 230 eurie in de pocket steken, vind ik kort gezegd best wel een vorm van diefstal.

Zo dit artikeltje heeft in ieder geval therapeutisch gewerkt, ik zal geen groot publiek bereiken, maar als de zoekmachines hun indexering goed doen, hoop ik toekomstige Gyvelborg overwegers in ieder geval voor te lichten over de ‘voorwaarden’ 🙂

3 gedachten over “Let op bij SVR camping Gyvelborg

  1. JP

    Is dat wel legaal, 500 dagen in de annuleringsvoorwaarden voor particulieren? Als bedrijven onderling kun je afspreken wat je wilt – zolang het redelijk is – maar met consumenten / particulieren mag dat niet.

    1. beheerder-jan

      Hoi JP, Dank voor je reactie. Is een goeie, eens kijken of ik daar toch achter kan komen 🙂 Groeten, Jan

  2. Pingback: Let op bij SVR camping Gyvelborg, deel 2 – krebos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *