Honda ST1300 Pan European

      Geen reacties op Honda ST1300 Pan European

Na bijna 7 jaar en zo’n 31.507 km verder toch verliefd geworden op het grotere broertje van de ST1100. De ST1300 gevonden bij Boonstra Motoren in Ureterp. Wat een monster, mooi zilver een 7 jaar oude motorfiets met 14.971 km op de teller. Met electrische ruit, prettige zit (buddyseat in 3 hoogtes verstelbaar), 2 geintegreerde koffers en een zwarte verhuiskoffer 🙂

De Honda Pan European blokken een V4 lopen gewoon schitterend met voldoende power. In feite heb ik maar nadeel ervaren en dat is de windgevoeligheid en het bijbehorende gezwabber. Ook wel het nodige ge-experimenteerd met meer/minder lucht in de banden, instelling van de schokbreker, enz. Ruit in hoge/lage stand. Maar de motor was gewoon gevoelig voor de wind. Zie ook m’n verslagje over in 6 maanden 10.000 km met de Honda ST1300

Overige ervaringen/wetenswaardigheden:

  • bij mijn weten 1 storing gehad en dat was een olietemperatuur voeler. Het viel mij toen op dat de motor later en eigenlijk helemaal niet goed op temperatuur kwam. Normaal als ik het dorp uit reed, was de motor al op temperatuur. Naderhand bleek het bi-metaaltje van die olietemp. voeler dus kaduuk.
  • de motor werd veelvuldig gebruikt voor woon- en werk verkeer, waarbij soms ritjes tussen zaten van 320km. Ook tijdens het jaarlijkse lang-weekendje-weg werd de ST1300 dankbaar van stal gehaald.
  • een goed zittend, comfortabel werkpaard. Nooit een klap verkeerd gegeven.
  • toch na 4,5 en 44.529 verder begon het weer te ‘kriebelen’ https://krebos.nl/2013/10/14/to-bmw-or-not-to-bmw/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *