Honda CB350F

      Geen reacties op Honda CB350F

Mijn ‘ echte’ motor carriere begon in november 1988, na 17 motor rijlessen en een goed verlopen examen. Terug mocht ik nog bij Pa achterop de CB350F (moest papiertje nog bij het gemeentehuis halen). Daarna begonnen de eerste avonturen op de ‘grote’ brommer. Het was een opknapper van 1976, met kickstarter, electrische starter, trommelremmen en nog andere authentieke elementen.

Pa heeft in de loop der tijd aardig wat lopen knutselen aan de motor:

 • de motor liep belabberd, volgens mij toen bougiekappen vervangen, kabels vervangen en uiteindelijk de bombines met kabels (als ik het nog goed herinner)
 • een heuse Krauzer kofferset werd er op gemonteerd
 • een vlotter van de carburateur bleek lek te zijn, waardoor deze langzaam volliep en de carburateur soms overliep. Vlotter vervangen
 • volgens mij zijn de uitlaten nog een keer vervangen
 • geknutseld aan de ontsteking/contactpunten
 • de kabelboom was ook niet jofel, en leidde op een gegeven moment tussen een heuse brand in de koplamp. Vervolgens heeft Pa lekker zitten puzzelen knoeien om de nodige kabels te vervangen

Was natuurlijk wel een leuke leer/probeerfiets. Heb er volgens mij ook wel hoop lol mee gehad:

 • bij 1 van m’n 1e ritjes een beste file achter me, omdat ik keurig 80 reed en ik mij voorgenomen had, mij altijd netjes aan de snelheid te houden (proest…)
 • bij m’n eerste ’tussen de file door’ poging, presteerde ik het met deze brommer er een spiegel van een auto af te tikken (bij Zaandijk). Gelukkig klapte de spiegel weer terug. En de aardige meneer zei: “niet meer doen he jongen” 🙂
 • ook een eerste kamikaze actie ter nauwer nood overleefd, Was ’s avonds komende vanaf de Rijp naar Purmerend. Tegenwind op een 2-baans weg een auto inhalen, terwijl in de (verre) verte een auto aankomt. Oepssss…. het inhalen ging niet echt vlot, gelukkig hield de auto even in waardoor ik naar rechts kon in plaats van door de voorruit van de tegenligger
 • ritje in de zeikende regen naar Opa en Oma te Lunteren
 • samen met vriend naar schoolfeest te Beverwijk, 2 van die grote knapen op de kleine brommer
 • een afsluitbare tankdop gekocht voordat ik met m’n ‘date’ naar de Bios ging, was als de dood dat als je na de film terugkomt de tankdop gejat zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *