To BMW or not to BMW

      Geen reacties op To BMW or not to BMW

Honda ST1300 Pan EuropeanZomer 2012 begon het weer eens te ‘kriebelen’. Moet de Honda ST1300 Pan European het veld gaan ruimen voor een andere motor? Sterker nog moet de Honda worden ingeruild voor een Bayerische Motor Werken…. BMW??? En zo ja welke dan?

Als we al overstappen dan moet het wel iets heel anders worden, dus werd de liefde verklaard aan de BMW R1200GS, jazeker die met die eendebek. Begin 2013 begon de Honda richting de 50.000 km te geraken. Op een sneeuwerige dag naar Motorplaza te Heerenveen om eens te kijken. Het duurde niet lang of ik kreeg de vraag “moet je eens een proefritje maken?”…. Euhhh ja maar het is slecht weer, het gaat sneeuwen. “Nou dat maakt toch niet uit”. Kortom dat was natuurlijk grote klasse.

bmw-r1200gsNou dat was natuurlijk even schrikken, van de Honda 4 cylinder, naaimachine POWER-blok naar een een 2 cylinder boxer blok. Kortom dat was zwaar schrikken en afzien. Op de Honda zat je toch wel wat meer uit de wind dan op de GS. Het zal vast mooi gelopen hebben, maar ik was niet meteen verkocht. Toch even langs huis gereden…. de oliedruppels op de oprit waren letterlijk en figuurlijk de druppel. Dit wordt ‘m niet, dat was duidelijk. De Honda wordt niet ingeruild, sterker nog hij krijgt een grote beurt bij Motorplaza en we gaan er nog lekker wat kilometers mee maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *