Navigatie op de BMW R1200RT

      Geen reacties op Navigatie op de BMW R1200RT

photo-2Inmiddels hebben we de mooie rode BMW alweer 3 jaar in ons bezit. De teller is de 92.000 gepaseerd, dus dat gaat best wel voorspoedig. De motor gebruik ik het meest voor woon-werk-verkeer. Soms is het toch wel handig als je over een navigatie hulpmiddel op de motor zou kunnen beschikken. De gefortuneerde lezer, zal denken, lekker boeien even naar de motoport of de motor gps gigant en dan koop je een leuk setje.

Echter ik rijd wel een BMW, maar heb geen bijbehorend BMW inkomen 🙂 Dus was op zoek naar een cheap / redelijk low-budget oplossing, waarbij ik gewoon m’n steun en toeverlaat (een Samsung Note 3) kon gebruiken. Gelukkig was dat ook best mogelijk na wat avondjes puzzelen en shoppen via emounting.nl en aliexpress.comUiteindelijk bestond de BMW navigatieset uit de volgende bestandsdelen:

  • RAM Mount KOGEL met een M8 draadeind (€ 14,95, emounting)
  • RAM Mount X-Grip™ IV grote iPhones/Phablets, (RAM-HOL-UN10BU),  (€ 32,95, emounting)
  • RAM klemarm, Normaal (9 cm met RAP-B-201U) (emounting) (€13,95, emounting)
  • Veiligheids Tether elastiek (€ 2,95, emounting)12v
  • 12v stekker, (12,35 euro, via alie)
  • Waterdicht hoesje voor Samsung Note3 (€ 8,65, via alie)

 

Met een Torx 45 kan 1 stuurbout worden verwijderd en deze vervang je door de RAM Mount kogel met een bijgeleverde M8 imbus. Hierna kan de klemarm op de kogel worden geplaatst, waarna de X-Grip mount weer op de arm kan worden geplaatst. In 1e instantie had ik de X-Grip voor smartphones gekocht. Daar paste m’n Note3 strak in. Toen het waterdichte hoesje kwam, voelde ik al nattigheid…. en dat is niet goed. De note3 met hoes pastte niet meer in de X-Grip. Gemaild met emounting.nl en ik mocht de X-Grip retourneren en gelijk de grotere X-Grip variant voor de grote smartphones bestellen. Keurige service van emounting.nl! Met bovengenoemde bestandsdelen kon ik de Note3 keurig plaatsen in de X-Grip en dusdanig draaien dat ik er prettig op kan kijken.

Hierna de set opgeleukt met een 12v stekker, zodat ik het gewone USB-laadsnoertje kan gebruiken om de smartphone te laden. De 12v stekker heeft 2 USB sleuven en straalt een sheik blauwlichtschijnsel uit. De USB kabel met 2 tieribs aan het tanktas frame gezet, zodat het geen eigen leven gaat leiden. Toch ook maar een waterdicht hoesje voor de telefoon besteld, zodat ik de set ook tijdens hevige regenval kan gebruiken. In 1e instantie navigeerde ik altijd met de telefoon verticaal, tijdens het rijden (en stoppen) bleek dat horizontale navigatie toch prettiger is. Als je het goed positioneert wordt er niets van de tellers verborgen. Sygic gebruik ik als navigatiesoftware.

Kortom voor € 85,80 heb ik een, inmiddels in de praktijk bewezen, cheapo BMW navigatieset waar ik al een paar keer veel lol en plezier van heb gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *