Waar moet dat naar toe

      Geen reacties op Waar moet dat naar toe

Ben de laatste tijd wel eens in de war… en dan denk ik ‘ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom’ (met dank aan Van Gaal). Waar raak ik nou zoal van in de war:

Schiphol kan de drukte niet aan.

Wat een drama was dat toch, mensen stonden uren in de rij. Wat een schande, paniek en leed. Schiphol moet gauw verder groter groeien, meer capaciteit, enz. ….. toch? Volgens mij niet en hebben we hier met een Nederlands welvaart infarct-je te maken. De patient moet gewoon even flink worden toegesproken en aan een normaler/gezonder leefpatroon gaan werken. Met andere woorden we hoeven niet allemaal met het vliegtuig op vakantie.

Kope, kope, kope, hebbe, hebbe

De economie moet maar groeien en we moeten maar meer blijven consumeren. En tuurlijk je huidige smartphone kan echt niet meer, je hebt echt het laatste model nodig. Kost maar 900 euro, en wat is nou 40 euro per maand, koopje toch? Men, men zo triest, wees eens blij met wat je hebt en laat je niet gek(ker) maken door al die mafkezen. En denk dan eens na als je wel de nieuwste koopt, dat daar kleine kindjes weer een of ander giftig klusje voor hebben moeten verrichten. En dat we zo maar blijven consumeren en dingen blijven ‘opmaken’. Maar ja boeie na mij de zondvloed, toch?

Lekker crossen met z’n allen

Sinds kort heb ik zelf zo’n leasebolide, maar heb er nog geen gekke dingen mee gedaan. Niet even op vrijdagmiddag een pizzaatje wezen eten in Rome of zo šŸ™‚ En ondanks dat ik ‘gratis’ kan tanken, vind ik het een kunst/hobby om zuinig en toch vlot genoeg te rijden. Maar als ik dan eens om mij heen kijk, zie ik toch veel ‘rare mensen’. In vrij grote dikke auto’s, met een air van heb ik jou daar en maar drukken, scheuren en aso doen. En ik hoef gelukkig niet dagelijks heen en weer te crossen, maar er zijn mensen trots op dat ze wel zoveel 1000 km per week/maand/jaar wegstoken. Tja ’t is maar waar je gelukkig van wordt. Hoop echt dat er een kilometer heffing naar gebruik gaat komen. We moeten gewoon beter nadenken of al dat gecross nu echt altijd zo nodig is.

Het destructieve vermogen van ‘ons’ volk

Nederland is een super welvarend land en toch zijn we lekker bezig zo met z’n allen. Qua opleidingsniveau zijn we ook wel aardig bij en toch is er naar mijn mening best wel een collectief dom gedrag. Waarom kunnen we niet gewoon een beetje beter nadenken en kijken of we de boel nog een beetje leefbaar of misschien zelfs wel beterder kunnen krijgen?

Pcies zoals ik al begon… ik ben de laatste tijd een beetje in de war….