Alle beetjes helpen

      Geen reacties op Alle beetjes helpen

In het kader van alle beetjes helpen. Hebben we vorig jaar een douche timer gekocht. HuH??? wat moet je daar nou mee. Nou de kindjes (jajaja), oke en papa en mama ook stonden wel eens lekker uitgebreid te douchen…. ja maar het is zo lekker….. En ondertussen sta je heel wat water weg te spoelen en gas te verstoken. Nou schijnt dat gas wel een dingetje te zijn de laatste tijd, dus misschien dat mensen toch (nog) bewuster gaan nadenken.

Hoe werk het?

Heel simpel. Het is een soort waterdichte eierwekker, maar dan net iets anders. Advies is om het apparaatje niet teveel in de waterstroom te hangen, want uit de verhaaltjes te lezen is ie meer spatwaterdicht. Druk op de groene start knop…. en je hebt 5 minuten om te douchen. Het tellertje telt netjes af en na 5 minuten gaat ie piepen. En in de praktijk werkt het gewoon harstikke goed. 5 minuten is tijd/water genoeg om jezelf goed schoon te kunnen boenen. En het maakt je gewoon bewuster van hoelang je eigenlijk water staat weg te spoelen. En ben je een keer koud/grieperig…. wees gerust na 5 minuten komt niet de douchepolitie langs. Een ander voordeel is dat als je hieraan gewend bent en je toevallig van kamperen houd…. Dat je al aardig getraind bent met het douchen met een beperkte tijd 🙂

Ja maar wat kost dat wel niet?

Ja ’t is een rib uit je lijf, maar deze is te koop bij bol.com voor 9.95. Dus dat zou te doen moeten zijn.

 

Nog tips voor andere kleine beetjes?

Nu moeten we netjes formuleren 🙂

  • als het vriest en je hebt een auto die buiten staat…. leg er dan de avond van te voren zo’n alumium dekentje over je voorramen, dan hoef je de volgende dag niet 10 minuten je auto te laten draaien en minder te krabben.
  • als het vriest en je hebt auto die buiten staat… trek gewoon ff een vest/jas aan, zodat je na je ramen schoongemaakt te hebben direct weg kan rijden. En je dus niet 10 minuten je auto hoeft warm te laten draaien.
  • als je een auto hebt en je woont in een klein gehucht, maar mag ook groter gehucht zijn, ga dan eens vaker lopen of pak de fiets. Want het is in sommige buurten triest gesteld, daar pakken mensen voor 500 meter de auto…. De olie van de auto wordt niet warm, de auto stuit meer viezigheid uit, de uitlaat wordt niet warm, enz. En de bestuurder beweegt nog minder dan deze al deed….

De mensen van tegenwoordig zijn niet veel meer gewend en zijn blijkbaar nogal gevoelig voor weersinvloeden en bepaalde bewegingen….  🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *