Hollands Venetië Tocht

      Geen reacties op Hollands Venetië Tocht

Vandaag de Holland Venetië Tocht , georganiseerd door rtvsteenwijk, vanuit Steenwijk gefietst. Een tocht van 125 km, perfect uitgepijld met van die mooie goed opvallende oranje pijlen, ideaal! Inschrijfgeld bedroeg 10 euro, waarbij je vervolgens middels een muntje een donatie kon regelen van 1 van de 4 goede doelen. Hierbij vond ik 1 onderdeel niet netjes geregeld en dat was dat NTFU leden 8 euro zouden betalen. Maar bij de inschrijving werd gemeld dat ze hadden besloten het gehele bedrag 10 euro zouden doneren. Of ik bezwaar wilde maken…. nee laat nu maar zitten. Maar ’t is gewoon niet handig.

Na dit ‘opstartprobleem’ genoten van een heerlijke mooie tocht, waarbij ondermeer Giethoorn, Vollenhove, Doosje, Blokzijl, Zwartsluis, enz. werden aangedaan. Mooie stadjes en dorpjes, waarbij Giethoorn rond 08:30 natuurlijk lekker rustig was. Onderweg waren de revalidatie…. o nee versnaperingsposten goed en netjes waren geregeld! In Blokzijl bij cafe Sluiszicht (mooi locatie) ook nog wel unieke gastvrijheid meegemaakt. Men had blijkbaar niet op zo’n toestroom van fietsers/bezoekers gerekend. Kan gebeuren. Men was druk doende versterking te regelen. Toen de versterking kwam, vroeg deze dame op redelijk ‘onvriendelijke wijze’ aan een collega fietser “of deze tocht iedere jaar op deze dag was, want nu hadden ze zoveel fietsers die maar koffie en gebak eiste…”. Dus…. ze hebben blijkbaar liever geen klanten. Zelf hadden we even over het hoofd gezien, dat een paar 100 meter verderop het Prins Mauritshuis zat waar onze stempelpost was.

Maar al met al leuke tocht, goed (bewolkt) weer met een graad of 20. Als klap op de vuurpijl aan het einde van de mooie tocht een leuke/unieke herinnering 🙂 een zadelhoesje met opdruk maar ook als douchemuts te gebruiken 🙂

Total distance: 129043 m
Total time: 05:43:12
Download

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *