Alle beetjes helpen-3

      Geen reacties op Alle beetjes helpen-3

Naarmate je ouder wordt ga je (ik) blijkbaar meer nadenken over de wereld. Of je bent ontvankelijker voor initiatieven om de wereld/natuur ietsje te ontlasten. Dus toen ik het wesmyle initiatief las (minder tandpasta plastic tubes), wilde ik dat wel eens proberen (via een aanbieding kreeg ik je nog wat korting).

Om het eens te proberen ging ik voor de Smyle starter kit. De komst van het pakketje bleef niet onopgemerkt, bij het openen van de brievenbus kwam de mint/fluoride geur al je fris tegemoet. Het geheel was netjes verpakt. Die avond pakte ik dus voor het eerst in plaats de tube een Smyle tabletje. Wat onwennig stuk kauwen, tandenborstel beetje nat maken en…. poetsen maar! Nou dat ging prima, na een paar seconden ontstaat er een (klein) beetje schuim in je mond en poets je eigenlijk op dezelfde wijze als met tube tandpasta. Het schuim is wel een stuk dunner dus je kwijlt/morst wat eerder. De fluor smaak is minder aanwezig dan bij tube tandpasta.

Inmiddels poets ik 2 maanden met Smyle en bevalt redelijk tot goed. De kleine man (9 jaar), vroeg er zelf om, poetst er ook regelmatig/afwisselend mee. Hij zegt “dan heb ik tenminste niet zoveel schuim in m’n mond”.

Voordelen:

  • met de starterkit, schijn je 2 plastic tandpasta tubes te besparen.
  • er zitten geen SLS, microplastics in
  • ook over het nabestellen is nagedacht (recyclebaar karton), verzendgewicht, enz.
  • het schuimt minder

Nadelen:

  • het schuimt minder, de schuim is dunner
  • de mints lijken na 2 maanden iets te verkleuren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *