Ronde van Noord-Holland

      Geen reacties op Ronde van Noord-Holland

Aan het begin van het jaar leef je toch weer een beetje toe naar de 1e ‘echte’ tocht, de Ronde van Noord-Holland. Deze tocht fiets ik al vanaf mijn 16e, toendertijd de volledige versie van 160km. Later werd het (nog) meer een gezellige toertocht de 60km variant met uitgebreide terrasstops bij Spijkerboor en in De Rijp. Sinds vorig jaar voor het eerst met dochter de bijna ‘echte’ gedaan, namelijk de 110km variant. Vorig jaar smoordruk, ook erg goed fietsweer. Dit jaar was het echt een stuk minder druk, zal ongetwijfeld iets te maken met de temperatuur (rond de 1 graad boven nul) en de weersvooruitzichten (kans op hagel/sneeuw).

De organisatie door LeChampion is als vanouds, superdeluxetop tot in de puntjes goed verzorgd! Hulde, ook aan de parkeerbegeleiders bij het Twiske. Vorig jaar stonden daar al bepaalde lanen vol, nu stonden sommige daar op een erg verlaten stukje. Sfeer en tocht weer picobello in orde. In Alkmaar weer even opwarmen en bijkomen. Van Alkmaar tot Hoorn een briesje tegen. In Hoorn nog een keer bijtanken. Vanaf Hoorn voor de wind en in de regen. In Purmerend even wachten voor de fietsbrug, alwaar we meteen de hagelbui mochten trotseren. De laatste loodjes van Purmerend naar Oostzaan (Twiske) gingen soepel en moesten we 1x dochterlief toch een keer in haar nekvel pakken. Want het ging wel vrij vlot en dan 3-4 personen breed met inhalende auto’s in de zeikregen… Dat zijn voldoende ingredienten voor vervelende ongein. Maar alles ging goed en het tegeltje en een tulp werden trots in ontvangst genomen.

@

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *