Fietstocht registratie in eigen beheer

      Geen reacties op Fietstocht registratie in eigen beheer

Sinds ik een Wahoo Elemnt heb gekocht in september 2018 zijn de meeste fietsritten ‘opgenomen’. In eerste instantie natuurlijk de nodige wetenswaardigheden zoals:

  • afstand
  • gemiddelde/maximum snelheid
  • fiets/rust duur
  • GPS locaties, dus de volledige route
  • min/gem/max temperatuur
  • enz.

Na de aanschaf van een hartslagmeter en cadance sensor (sinds december 2018) werden deze data ook vastgelegd. Al vrij vlot heb ik Komoot aangeschaft om routes te maken en op de Wahoo de turn-by-turn te kunnen gebruiken. Komoot is wel meer gericht op navigatie en verkennen (mooie routes/bezienswaardigheden, enz.). Komoot richt zich minder op de ‘race’ prestaties. Dan kom je natuurlijk al gauw bij een Strava terecht. Strava is echt heel goed en uitgebreid om je prestaties (en die van je vrienden/kenissen) te meten. Tot november 2019 heb ik daar ook vrolijk aan meegedaan.

Daar ik zelf ook ‘iets’ in de IT doe, vond ik die .fit bestanden wel intrigerend. Toen ik daarna de specificaties vond kon ik los. Op dit moment heb ik een Java applicatie gemaakt, welke de *.fit bestanden leest, de nodige berekeningen uitvoert en de samenvatting op slaat in een simpel database-je. De Java applicatie kan ook de gegevens weer uitlezen en exporteren naar een stuk html. Dit stuk html wordt weer ge-include in een WordPress template en leidt tot de pagina Fiets ritten Jan

De door m’n eigen Java applicatie op basis van een *.fit bestand gegenereerde data

Ja allemaal leuk en aardig… maar waarom doe je dit allemaal?

  • ik vind het leuk om te stoeien met Java, de integratie en het heeft met m’n andere (fiets) hobby te maken
  • zoals ik op Strave heb verwoord “Is per november 2019 met Strava gestopt. Mijn data is mijn data 🙂 Laterrrr” oftewel a la Jules Deelder…. “wat zwart is moet zwart blijven” of “wat van mij is, moet van mij blijven’ 🙂
  • en ik word blijkbaar toch (ongemerkt) moe, van al die ‘social’ competitie drang. Althans zo ervaar ik het.
  • en omdat het kan

Daarnaast moet er natuurlijk nog het een en ander gefinetuned worden. Vanuit de Wahoo Elemnt app kan je een gereden route al delen (Share). Vroeger naar Strava tegenwoordig share ik het bestand naar m’n eigen cloud instantie. Door de Java applicatie een bepaalde map te laten monitoren en eventuele *.fit bestanden automatisch te verwerken en naar html te exporteren. Zo kan ik toch een eigen soort strava achtige pagina genereren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *